Header-01
Ook wij moeten eraan geloven, de Cactus sluit haar deuren tot de noodmaatregelen voorbij zijn. 😢 Wij respecteren de regels die het kabinet bedacht heeft en hopen dat over 3 weken het coronavirus verdwenen is! +++ Tot snel, de Cactus

Erwin Kwakman achter de bar van zijn muziekcafé De Cactus. (Foto: Janske ter Horst Bron: Hengelosweekblad.nl )

Horeca dicht: 'Dit nieuws hakt er wel in'

Het zijn spannende tijden voor de horeca in Nederland. Afgelopen weekend kregen alle uitgaansgelegenheden te horen dat zij de deuren moeten sluiten vanwege het coronavirus. Ondernemers in de binnenstad van Hengelo zijn druk op zoek naar oplossingen. Zo ook Erwin Kwakman, eigenaar van muziekcafé De Cactus.

(door Janske ter Horst)

Hengelo - Erwin heeft zich de afgelopen weken keurig aan de voorschriften gehouden. Er mochten niet meer dan honderd mensen naar binnen en er werd extra schoongemaakt. Hoewel hij het afgelopen week alleen nog deze adviezen moest naleven, moet de tent nu helemaal dicht. Erwin is naar eigen zeggen ‘flabbergasted’ door het nieuws. Erwin: “Ik ben geen paniekzaaier, maar dit nieuws hakt er wel in. De afgelopen drie jaar hebben wij alleen maar geïnvesteerd in de zaak, een grote buffer hebben we dus niet. Langer dan een paar maanden kan dit niet zo doorgaan. We hebben ook bijna geen tijd om bij te schakelen, het gaat zo snel allemaal. Je kunt nergens vanuit gaan. Het zijn onzekere tijden.”

Geen subsidie
De Cactus is een zelfstandige onderneming dat het zonder subsidie moet doen. En natuurlijk lopen de vaste lasten gewoon door. Maar de grootste kostenpost zijn de artiesten die Erwin moet betalen. Doordat De Cactus de komende tijd geen inkomsten heeft, wordt het moeilijk om de artiesten die op een later moment optreden de zekerheid te kunnen bieden.

"Muziekliefhebbers durven nu geen kaarten te kopen voor optredens in april en mei. Maar doordat de aankomende concerten niet doorgaan moeten we beroep doen op een buffer. Diezelfde buffer heb ik hard nodig om de huur te betalen. Het is allemaal maar kijken hoe we het gaan aanpakken. Live muziek is immers niet gratis."

Optredens cancelen
Erwin moet de komende tijd veel optredens cancelen of verplaatsen. Voor De Cactus is dit de drukste tijd van het jaar. “Ik probeer alles in alle redelijkheid zoveel mogelijk op te lossen. In de zomermaanden moeten we opboksen tegen festivals en buitenactiviteiten. Rond deze maanden maken wij normaal de meeste omzet. Er stonden echt bijzondere concerten gepland, waaronder een optreden van Albert Lee. Hij wordt gezien als een van de beste gitaristen ter wereld. Vorig jaar stond hij hier vier keer en alle keren waren uitverkocht. Nu speelt hij net op 6 april bij ons, de laatste dag dat we dicht moeten blijven. Het is natuurlijk flink balen dat dat niet door kan gaan. Bovendien is die man 76 jaar oud. Het is maar de vraag of we ooit weer de kans krijgen om hem in De Cactus te laten spelen."

“Daarnaast hebben we het aankomende weekend een benefietweekend voor Hengelose gehandicapten gepland staan. Het is extra zuur dat dit niet door kan gaan, omdat we juist iets probeerden te doen voor diegenen die dat hard nodig hebben.”

Uitlaatklep
“Het is ook vervelend voor het publiek dat ons café ziet als een uitlaatklep. Je merkt toch dat mensen de behoefte hebben om even te kletsen met elkaar. In de periode dat we nog wel open waren tijdens de coronacrisis merkte je dat mensen hun verhaal hier aan de bar kwijt wilden. Maar goed, misschien is de situatie over een week weer heel anders. We moeten het afwachten.”

Erwin probeert de komende rustige periode maar te gebruiken voor iets positiefs. Er moet nog wat onderhoud gebeuren aan het gebouw. Het barpersoneel zet zich daarom de komende weken in om onder andere aan de nieuwe website te werken en de verlichting te vervangen.

Crowdfunding
Om deze periode een buffer op te bouwen heeft Erwin samen met het Cactusteam een crowdfundingsactie opgericht. Ze vragen muziekliefhebbers hierbij om een voorschot zodat ze de artiesten, personeel en muziekliefhebbers zekerheid kunnen bieden. Wanneer De Cactus weer open mag, krijgen alle donateurs hun voorgeschoten bedrag terug in de vorm van consumptie en/of tickets voor de liveconcerten. Wil jij De Cactus ook steunen? Stort dan een voorschot via

www.GoFundMe.com

logo 2017

 

Met trots

Maandag 8 maart 2021!!
Albert Lee

Scoor hier je Tickets

Wat gaan we doen

zaterdag 28 maart
aanvang: 18:00 uur

Gesloten

zondag 29 maart
aanvang: 18:00 uur

Gesloten

maandag 30 maart
aanvang: 18:00 uur

Gesloten

dinsdag 31 maart
aanvang: 18:00 uur

Gesloten

woensdag 1 april
aanvang: 18:00 uur

Gesloten

donderdag 2 april
aanvang: 18:00 uur

Gesloten

twitter 2 icon facebook icon instagram icon youtube icon

Akoestisch Jammen

Geen evenementen

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Gesloten
Gesloten
20.00
20.00
20.00
20.00
zie de agenda

Voor besloten groepen zijn wij ook op aangepaste tijden open.

Inschrijven nieuwsbrief

Onze bezoekers

526908
Vandaag96
Gisteren190
Deze week1275
Deze maand8710
Alles526908