Tijdelijke verhuizing Muziekcafé De Cactus
“De Cactus kiest het Haze(meijer) pad”


Muziekcafé De Cactus verhuist binnenkort naar een onderkomen in het Hazemeijer-complex in Hengelo. Cactus-ondernemer Erwin Kwakman heeft tot 1 januari 2021 de ruimte gehuurd die voorheen bekend stond als ‘Het Proeflokaal’. Het is de bedoeling dat de verhuizing van tijdelijke aard is. De Cactus aan de Pastoriestraat is vanaf half juli en gedurende de verhuizing gesloten. De geplande optredens tot die tijd gaan wel gewoon door.

Op zaterdag 1 augustus gaan we open als “Muziek- en Proeflokaal De Cactus” en kunnen we de gasten weer verwelkomen en trakteren op bijzondere optredens en gezelligheid. De coronawetgeving en dan vooral de anderhalvemetermaatregel liggen aan het drastische besluit ten grondslag. Kwakman: “Het is voor ons nu onwerkbaar. We hebben bijna geen terras en kunnen maar zo’n 25 mensen in de zaak hebben. We hebben prachtige optredens
in de agenda staan, die kunnen straks veel beter tot hun recht komen.” Het voormalige Proeflokaal, was in gebruik door de Twentse Bierbrouwerij die onlangs elders introk. Kwakman: “We hebben daar veel meer ruimte dan nu, een grote parkeerplaats én een mooi terras. En niet onbelangrijk, het is op slechts 800 meter loopafstand van de Pastoriestraat. Het is de bedoeling dat we alles wat in de agenda staat gewoon door laten gaan. Naast optredens zijn dat ook proeverijen, exposities, bijeenkomsten en privépartijtjes.” Daarvoor slaan verschillende Twentse ondernemers de handen ineen.Clemens Falkmann (ondernemer van Paviljoen De Ontmoeting) tipte me over deze locatie en we gaan binnenkort de agenda’s naast elkaar leggen om te kijken waar we elkaar kunnen versterken in deze barre tijden. Verder zijn we in overleg met verschillende kleine cateringbedrijfjes die in hetzelfde schuitje zitten, o.a. Vera Koers van Sweet Salt gaat voor heerlijk eten zorgen. De Cactus startte enkele weken geleden met een stream om de optredens in de huiskamers te brengen onder de noemer ‘Worldwide en toch dibgie’. Die digitale dienst wordt in de nieuwe situatie voortgezet. “Alleen kan ik straks wel het benodigde aantal mensen bij de optredens toelaten. Ik hoef niet uit te leggen dat we dan ook beter uit de kosten kunnen komen.”
Kwakman benadrukt dat de verhuizing van tijdelijke aard is. “Natuurlijk willen we uiteindelijk terug naar de unieke sfeer van De Cactus aan de Pastoriestraat. Maar niemand weet wanneer de coronaregels, en dan vooral de anderhalvemetermaatregel, worden opgeheven. Ik kan daar niet afhankelijk van zijn. Dus met pijn in het hart verlaten we noodgedwongen het café aan de Pastoriestraat. Hopelijk maar voor een half jaartje besluit Kwakman.
Meer informatie volgt via onze nieuwsbrief, www.decactus.nl en Facebookpagina.