Tijdelijk verder in Hazemeijer

Café de Cactus gaat tijdelijk verder in Hazemeijer

HENGELO - Muziekcafé De Cactus verhuist tijdelijk van de Pastoriestraat naar het Hazemeijer-complex. Kroegbaas Erwin Kwakman huurt het eerdere Proeflokaal tot 1 januari 2021.

De verhuizing is tijdelijk. "Natuurlijk willen we terug naar de unieke sfeer van De Cactus. Maar niemand weet wanneer de coronaregels, en vooral de 1,5 metermaatregel, worden opgeheven. Ik kan daar niet afhankelijk van zijn. Met pijn in het hart verlaten we de Pastoriestraat. Hopelijk maar voor een half jaartje."

 

Muziek- en Proeflokaal De Cactus opent zaterdag 1 augustus. De ruimte was in gebruik van de Twentse Bierbrouwerij. Die zit nu in het eerdere bedrijfsrestaurant De Zegger van Signaal/Thales.
Meer ruimte

Kwakman: "We hebben in het Hazemeijer-complex veel meer ruimte, een grote parkeerplaats én een mooi terras. En het is op maar 800 meter loopafstand van de Pastoriestraat. Het is de bedoeling dat we alles wat in de agenda staat gewoon door laten gaan. Naast optredens zijn dat proeverijen, exposities, bijeenkomsten en privépartijtjes."
Samenwerking

Meerdere Twentse ondernemers slaan de handen ineen. Clemens Falkmann van Paviljoen De Ontmoeting tipte Kwakman over deze locatie.

De horecaondernemers bekijken binnenkort hoe ze elkaar kunnen versterken. "Verder zijn we in overleg met verschillende kleine cateringbedrijfjes die in hetzelfde schuitje zitten. Vera Koers van Sweet Salt gaat voor heerlijk eten zorgen."

Café de Cactus begon enkele weken geleden met een stream om liveoptredens in de huiskamers te brengen. De digitale dienst wordt voortgezet. Maar wel met meer publiek erbij. "Ik kan straks wel het benodigde aantal mensen bij optredens toelaten."

bron: tubantia 1-7-2020