Creatief

Erwin Kwakman van Café de Cactus aan de Pastoriestraat stelt ‘dat het een behoorlijke uitdaging is’ om op 1 juni open te gaan. Maar hij heeft een creatieve oplossing bedacht. „Op 1 juni houden wij het Back to the Cactus-Surprisefestival. Tussen 12.00 uur en 22.00 uur verkopen wij tickets die via onze website te bestellen zijn om binnen een gegarandeerde plek te hebben voor een blok van twee uurtjes.”

In zo’n blok zijn er verrrassingsacts op het podium. „Zo kunnen wij toch nog over de gehele dag genomen aan onze maximale capaciteit komen. Daarna kunnen de mensen naar ons terras waar meer ruimte is dan normaal. We maken daar een soort foyer van.”

 

Optredens
De Cactus, bekend om zijn vele optredens vaak ook van internationaal bekende artiesten, zal dat over een andere boeg moeten gooien. „Die gaan we vaker livestreamen. We hebben al kijkers uit Londen en Zuid-Duitsland. Wat dat betreft is de hele wereld ons podium.”

„Maar het spontane is er een beetje af”, zegt Kwakman. „Ik moet bij de deur vragen of mensen ziek zijn. Ik moet dus eerst nog een cursus huisarts volgen. En misschien ook een cursus beveiliging, als mensen te dicht op elkaar zitten en ik daar iets van moet zeggen. Stelletjes of mensen uit hetzelfde huishouden mogen wel dichter bij elkaar zitten dan die anderhalve meter. Daarom denken wij er ook over na om duotickets te verkopen.”

Bron: Tubantia