Tijdelijk een andere locatie

Kom jij geregeld bij Muziekcafé De Cactus? Dan wil je dit vast weten: De Cactus verhuist binnenkort voor enkele maanden naar het oude Proeflokaal in het Hazemeijer-complex.

Vanaf 1 augustus kun je daar swingen, naar live-muziek luisteren en een drankje drinken. Cactus-ondernemer Erwin Kwakman heeft de ruimte tot 1 januari 2021 gehuurd. Dit vanwege de coronawetgeving en de anderhalvemetermaatregel.

“Het is voor ons nu onwerkbaar”, schrijft Erwin op zijn Facebooksite. “We hebben bijna geen terras en kunnen maar zo’n 25 mensen in de zaak hebben. We hebben prachtige optredens in de agenda staan, die kunnen straks in ‘Muziek- en Proeflokaal De Cactus’ veel beter tot hun recht komen.”

 

Veel meer ruimte

Wat volgens Erwin de grote voordelen zijn van deze tijdelijke verhuizing? “We hebben daar veel meer ruimte dan nu, een grote parkeerplaats én een mooi terras. En niet onbelangrijk, het is op slechts 800 meter loopafstand van de Pastoriestraat. Het is de bedoeling dat we alles wat in de agenda staat gewoon door laten gaan. Naast optredens zijn dat ook proeverijen, exposities, bijeenkomsten en privépartijtjes.”

Samenwerking

Om dat te realiseren slaan verschillende ondernemers de handen ineen. Erwin: Clemens Falkmann (ondernemer van Paviljoen De Ontmoeting) tipte me over deze locatie. We gaan binnenkort de agenda’s naast elkaar leggen om te kijken waar we elkaar kunnen versterken in deze barre tijden. Verder zijn we in overleg met verschillende kleine cateringbedrijfjes die in hetzelfde schuitje zitten, onder meer Vera Koers van Sweet Salt gaat voor heerlijk eten zorgen.

Stream gaat door

De Cactus startte enkele weken geleden met een stream om de optredens in de huiskamers te brengen onder de noemer ‘Worldwide en toch digbie’. Deze digitale dienst wordt in de nieuwe situatie voortgezet. “Alleen kan ik straks wel het benodigde aantal mensen bij de optredens toelaten. Ik hoef niet uit te leggen dat we dan ook beter uit de kosten kunnen komen.”

‘Natuurlijk willen we uiteindelijk terug naar de unieke sfeer van De Cactus aan de Pastoriestraat’

Erwin verlaat het cafe aan de Pastoriestraat met pijn in het hart, ook al is het van tijdelijke aard. “Natuurlijk willen we uiteindelijk terug naar de unieke sfeer van De Cactus aan de Pastoriestraat. Maar niemand weet wanneer de coronaregels, en dan vooral de anderhalvemetermaatregel, worden opgeheven. Ik kan daar niet afhankelijk van zijn. Hopelijk is het maar voor een half jaartje.”

Café vanaf half juli gesloten

Handig om te weten: de Cactus aan de Pastoriestraat is vanaf half juli en gedurende de verhuizing gesloten. De geplande optredens tot die tijd gaan wel gewoon door.

 bron: indebuurt.nl