Nominatie Persprijs 2020

Muziekcafé De Cactus in Hengelo genomineerd voor Persprijs 2020

HENGELO - Erwin Kwakman van café De Cactus aan de Pastoriestraat is maandagavond in het discussieprogramma Hengeloos Peil genomineerd voor de Persprijs 2020. De kleurrijke uitbater presteert het om op ‘het kleinste podium van Twente’ pakweg 250 muziekoptredens per jaar te verzorgen.

 

Daarmee behoort De Cactus, als recordhouder concerten, inmiddels tot één van de grotere podia. Kwakman is een ondernemer die het maximale uit zijn zaak weet te halen en die veel mensen in en buiten Hengelo enthousiast en blij maakt met zijn organisatie. Hij is een voorbeeld voor andere ondernemers in Hengelo.

Persprijs én de Publieksprijs

Twee prijzen, één winnaar: Erwin Kwakman gaat met de Persprijs én de Publieksprijs naar huis

Cafe De Cactus Muziekcafe, Kleinste Podium van Twente heeft maandagavond 22 juni 2020 in Metropool zowel de Hengelose Pers- als de Publieksprijs gewonnen. De winnaar werd bekendgemaakt in een speciale editie van het politieke café Hengeloos Peil. De Persprijs gaat ieder jaar naar een persoon, bedrijf, instelling of club die de stad met een initiatief op een aansprekende, positieve manier op de kaart heeft gezet. Hengeloos Peil is een samenwerking van De Twentsche Courant Tubantia, Radio Hengelo TV / 1Twente Hengelo, Schouwburg Hengelo en Metropool.

Bezienswaardigheden

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden in Hengelo volgens Tripadvisor

Wij weten natuurlijk de beste plekjes in de stad te noemen, maar wat zijn volgens toeristen dé bezienswaardigheden van onze stad? Wij waren benieuwd en namen eens een kijkje op Tripadvisor. Dit zijn volgens reizigers de tien beste bezienswaardigheden in Hengelo.

Beginnen we dit lijstje met muziekcafé De Cactus. Het muziekcafé profileert zichzelf als het kleinste podium van Twente. Maar klein = fijn gaat hier zeker op, want er is hartstikke veel te doen op muzikaal gebied. 'Een klein podium met grote artiesten', lezen we in één van de recensies. En ook: 'Gewoon een geweldige place2be'.

 

Bron: indebuurt.nl

 Singlecafé

Alle single 40-plussers verzamelen: maak nieuwe contacten tijdens het singlecafé

Ben jij single, ouder dan veertig en lijkt het je leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Kom dan zaterdag 11 januari naar muziekcafé De Cactus. Datingbureau DatingOost reserveert dit café ’s avonds voor single 40-plussers.

Het is geen datingavond. Dat benadrukt zowel Gerty Schepers van DatingOost als De Cactus-eigenaar Erwin Kwakman. “Het gaat om de ontmoeting, het kennismaken, zomaar in gesprek raken met iemand”, zegt Erwin.
Laagdrempelig

Mysterie: waarom hangt deze auto aan de muur van café De Cactus?

Is jou de halve auto aan de zijmuur van café De Cactus wel eens opgevallen? Het is een fraaie eyecatcher. Maar waarom hangt deze er eigenlijk? Dat zochten wij uit.

Kort geleden plaatsten we een close-up van de auto op indebuurt met de vraag of jij wist waar we die foto hebben gemaakt. Het verrast je waarschijnlijk niet dat veel mensen de plek meteen herkenden. Maar best opvallend: we hoorden ook dat mensen best vaak langs De Cactus lopen, maar deze auto niet eerder hebben gezien.
Eyecatcher